Începând cu trimestrul III al acestui an, adica lunile iulie-septembrie, tinerii din România cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani ar putea să meargă să se vaccineze împotriva COVID-19, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Se aşteaptă autorizări oficiale de la Agenţia Europeană a Medicamentului, precum şi de la cea din SUA

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a explicat că tinerii din România, cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, s-ar putea vaccina împotriva în cel de-al treilea trimestru al acestui an, cel mai probabil, deocamdată aşteptându-se mai multe autorizări oficiale.

„Estimăm ca într-o perioadă medie de două luni vom avea autorizarea oficială, atât de la Agenţia Americană pentru Medicamente, cât şi de la Agenţia Europeană, aşa încât vom putea şi noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea şi celor care doresc cu vârsta sub 15 ani, să se vaccineze, între 12 şi 15 ani”, a declarat, joi, Valeriu Gheorghiţă.

„Avem două condiţii de îndeplinit” pentru ca pandemia să fie înfrântă

Medicul militar a mai precizat că pandemia va lua sfârşit odată ce două condiţii esenţiale vor fi îndeplinite: vaccinarea într-un timp cât mai scurt a populaţiei şi „să mai răbdăm o vreme” şi să respectăm regulile impuse de autorităţi.

”Cred că datele comunicate de Centrul American de Control al Bolilor şi anume că prin vaccinare, după cele două doze, se reduce cu cel puţin 90 la sută transmiterea este un beneficiu cât se poate de important astfel încât ne aduce o perspectivă clară, certă, indubitabilă, de a pune capăt acestei pandemii.

Avem două condiţii de îndeplinit: să mai răbdăm o vreme şi să respectăm cu stricteţe aceste măsuri de prevenţie şi să ne vaccinăm într-un timp cât mai scurt, cât mai mulţi dintre noi şi în felul acesta, cu siguranţă, vom reuşi să stăpânim şi să controlăm mai bine această pandemie şi să ne întoarcem la normalitatea noastră”, a declarat Gheorghiţă, potrivit news.ro.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, până în prezent, în România, câteva mii de persoane, majoritatea cu unele boli cronice, cu vârste de 16-18 ani s-au vaccinat deja împotriva COVID-19.