Totul este prevăzut într-un proiect de lege ce va ajunge pe masa deputaților foarte curând.

Este vorba despre Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.14/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Acesta a fost adoptata de Senat în 2017 și urmează să fie votat de Camera Deputaților, având propunere de adoptare.

Potrivit legii, toți șoferii pot afla date despre înmatricularea sau suspendarea înmatriculării fără a apela la autorități. Aceștia vor afala totul printr-o aplicație de care se va ocupa Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

DRPCIV “realizează, gestionează şi pune la dispoziţia publicului o aplicaţie informatică, în mod gratuit, printr-un serviciu on-line, pe pagina proprie de internet, pentru a se verifica situaţia înmatriculării unui vehicul, precum şi motivul suspendării înmatriculării acestuia”, se arată în inițiativa legislativă.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie adoptată de Camera Deputaților, promulgată de Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial.