Totul este prevăzut într-un proiect de lege, care a trecut în mod tacit de Senat. Potrivit acestuia, mamele aflate în concediu își pot majora venitul lucrând ca bone. Astfel, acestea se pot angaja la o firmă ca bonă sau pot practica acest job pe cont propriu.

Este vorba despre Propunerea legislativă pentru modificarea si completarea legii nr.167 din 2014 privind exercitarea profesiei de bonă, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru ca legea să intre în vigoare trebuie să fie aprobată și de Camera Deputaților. Ulterior, aceasta va fi promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial.

Legea arată că mamele “care au unul sau doi copii și beneficiază de concediu de creștere a copilului, conform legii, pot primi un copil în îngrijire, altul decât cel propriu/cei proprii, în calitate de bone”.

Femeile care se vor angaja ca bone vor primi, lunar, de la stat, salariul minim pe economie. Banii vor fi asigurați de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Totuși, în proiect nu se menționează limita venitului pe care poate o mamă să-l obțină, în funcție de indemnizația primită pe perioada concediului de creștere a copilului.