Turiştii care sosesc în Grecia din aceste ţări nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire, se arată într-un comunicat de presă semnat de Stafylakis Georgios, director al Organizatiei Elene de Turism – Biroul România.

Potrivit acestuia, începand cu data de  15 Iunie se va deschide turismul rutier spre Grecia. Aeroporturile din Atena și Salonic se vor deschide, de asemenea, pentru zboruri din străinătate.

Din data de 1 Iulie se vor deschide toate aeroporturile din Grecia pentru pasageri din țări selectate pe criteriul epidemiologic.

Grecia, prin măsurile luate, a reușit să învingă pandemia și este acum o destinație sigură în Europa și în Marea Mediterană.

„Grecia a fost întotdeauna considerată o destinație turistică sigură în Mediterană și încă se află în aceasta poziţie şi după pandemie. Toate regiunile din Grecia și implicit toate destinațiile turistice sunt acum în deplină siguranță.

Ospitalitatea grecească este proverbială, face parte din cultura şi tradiţiile elene. De aceea, sentimentul de securitate al vizitatorilor noștri este o prioritate pentru noi.

Grecia a ales țările din care va accepta turiștii pe criterii epidemiologice, în acest fel, vizitatorul român se va putea simți în siguranță alături de turiștii din alte țări.

Grecia a conceput și implementează un program special pentru siguranța turiștilor, care acoperă toate domeniile de activitate ale turismului. Acestea sunt protocoale sanitare aplicate în conformitate cu indicațiile OMS si care au fost aprobate de Organizația Națională de Sănătate Publică din Grecia. Echipa de experți  care a obținut rezultate excelente în Grecia, în perioada pandemiei, va monitoriza îndeaproape activitatea turistică pentru a asigura pe deplin condițiile de siguranță pentru vizitatorii noștri.

Acest set de reguli care vor fi aplicate vor asigura protecţia vizitatorilor, dar vor fi concepute astfel încât să respecte turistul şi îi vor permite acestuia să se bucure de vacanță fără să fie deranjat.

Vrem să le oferim prietenilor noștri români vacanțe memorabile. După toată această perioadă grea oamenii chiar merită să se bucure de cele mai frumoase vacanţe iar Grecia poate oferi cadrul ideal pentru petrecerea acestora.Cu siguranţă şi responsabilitate”, se arată în declarația semnată de  Stafylakis Georgios.