Începând cu data de marţi, 1 septembrie urmează să fie reconfigurate reglementările rutiere temporare pe Splaiul Independenţei, în vederea continuării lucrărilor proiectului din zona „Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti-Piteşti, Şos. Virtuţii/Splaiul Independenţei”, infomează Brigada Rutieră.

„În vederea continuării lucrărilor proiectului din zona ‘Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti-Piteşti, Şos. Virtuţii/Splaiul Independenţei’, începând cu data de mâine (marţi – n.r.), ora 06,00, urmează a fi reconfigurate reglementările rutiere temporare pe Splaiul Independenţei, astfel: se vor institui restricţii în intersecţia Şos. Virtuţii şi Splaiul Independenţei, urmând ca traficul să fie organizat în sens unic către Pod Basarab, reglementarea rutieră existentă în prezent pe Splaiul Independenţei la intersecţia cu Str. G-ral. Petre Popovăţ va fi modificată prin faptul că traficul vehiculelor va fi restricţionat pe direcţia înainte către Şos. Virtuţii, urmând a se desfăşura prin viraj la dreapta conform configuraţiei anterioare, pe Str. Piatra Craiului, pentru asigurarea accesului către imobilele din zonă, traficul vehiculelor va fi organizat în ambele sensuri”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Apel la șoferi

În același timp, Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri.

„Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă”, mai menţionează sursa citată.

La data de 1 iulie, Poliția Rutieră a mai anunțat reconfigurarea restricțiilor pe Splaiul Independentei pentru continuarea lucrarilor la pasajul Ciurel din Sectorul 6 care ar urma sa duca traficul direct in A1.

Potrivit sursei citate, la acea vreme bucureștenii erau nevoiți să respecte următoarele prevederi:

– se vor institui restrictii in zona intersectiei dintre Spl. Independentei si Sos. Virtutii, fiind asigurata continuitatea pe Spl. Independentei pe o banda de circulatie de la intersectia cu Str. General Petre Popovat pe directia inainte pana la Sos. Virtutii unde traficul auto va fi dirijat prin semafoare electrice;

– reglementarea rutiera existenta de pe Spl. Independentei (zona S.T.S, Sema Parc, I.D.M) va fi modificata prin faptul ca nu se va mai permite virajul sanga catre Sos. Virtutii, autovehiculele urmand a se deplasa catre Podul Basarab;

– de la Sos. Virtutii pana la Podul Basarab, traficul de pe Spl. Independentei va fi organizat in sens unic;

– instalarea indicatoare rutiere care sa indice directiile de urmat, variantele alternative/ocolire;

 

Romania economy

Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player
ADVERTISEMENT

– circulatia pietonilor nu va fi afectata, fluxurile urmand a se deplasa normal;