Schimbare legislativă majoră pentru administratorii de bloc, după ce, conform noilor prevederi în vigoare, sunt obligaţi să se califice. În 2018 au intrat în vigoare noi reglementări care vizează modul de funcționare a asociațiilor de proprietari, respectiv Legea 196/2018.

Astfel, printre noile reglementări se numără și obligația ca administratorii de bloc să fie calificați corespunzător. În ultimele zile a fost actualizată Clasificarea Ocupațiilor din România (COR) cu o noua ocupație, respectiv administrator de condominii.

Noua lege a asociațiilor impune administratorilor de bloc aflați acum în funcție să își procure, până în septembrie anul acesta, atestate profesionale pentru certificarea ca administrator de condominii.

Certificatul de calificare profesională necesar pentru a desfășura activitatea de administrator trebuie să se elibereze pentru ocupația de administrator de condominii, conform Legii nr. 196/2018, ca să le servească din punct de vedere legal administratorilor, scrie avocatnet.ro.