Potrivit ANCOM, atât măsurătorile cu senzori ficși, cât și cele cu echipamente mobile, sunt realizate exclusiv în spațiul public.

Autoritățile monitorizează constant intensitatea câmpului electromagnetic. Pentru a realiza acest lucru, aceștia folosesc senzori ficși de monitorizare pe bandă largă, amplasați în București și alte 62 de orașe din țară, care sunt plasați în exterior, în spațiile publice în vecinătatea cărora există multe surse de emisii radio.

„Prin intermediul echipamentelor mobile, efectuăm anual peste 1.000 de măsurători ale intensității câmpului electromagnetic generat de stațiile radio/TV, PMR, GSM, UMTS, LTE, WiFi, WiMax sau alte echipamente de emisie până la frecvenţa de 6GHz. Mai mult, anul trecut am instalat 50 de noi senzori ficşi de monitorizare care transmit rezultatele măsurătorilor în fiecare zi”, a declarat Cristin POPA, directorul Direcţiei Executive Monitorizare şi Control din cadrul ANCOM.

Potrivit acestora, intensitatea câmpului electromagnetic se află sub limitele impuse de legislația în vigoare. Adică, nu ești expus la o cantitate mare de radiații, precum ai crede, scrie Playtech.ro.