Acesta merge pe principiul….Cine face performanță, va beneficia de gratuitate la transportul feroviar. Cel puțin asta reiese din ce a declarat astăzi. Ministrul a precizat că aceast beneficiu al studenților privează alte categorii de persoane de transportul gratuit. Acesta a mai adăugat că numărul mare de studenți îngreunează accesul românilor la acest mijloc de transport.

„De ce să nu fie limitate la un număr aceste călătorii. Vedem dacă sunt 12. Ai un veteran de război şi merge la ghişeu. Şi vrea să ajungă unde vrea să ajungă omul ăla. Şi i se spune: ne pare foarte rău, nu mai sunt locuri, au fost ocupate. Este corect?”, a declarat Teodorovici.

Prin limitarea călătoriilor gratuite pe sectorul feroviar, studenții ar putea beneficia de gratuitatea în alte ramuri de transport, precum domeniul rutier şi naval.

„În primul rând de ce pe calea ferată? De ce nu şi pe rutier şi pe naval? Sunt studenţi, copii în Turcia care nu au nici cale ferată, nici transport rutier. Asta este zona în care ei trăiesc, nu trebuie să fie (gratuitate n.r.) şi pe naval?” a mai spus Eugen Teodorovici.

De asemenea, ministrul vrea să condiţioneze toate aceste gratuităţi de perfomanţa academică: „De ce să nu fie încurajată situaţia la învăţătură? Să fie una foarte bună, fără restanţe, fără repetenţi. Vine statul şi suportă şi încurajează învăţatul cu note bune şi note mari”.