Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat recent o licitaţie de 900 milioane lei (190 milioane euro), fără TVA, pentru realizarea centurii oraşului Galaţi, conform unui anunţ publicat pe platforma SICAP.

Centura Galaţiului are o lungime de 33,6 kilometri, iar durata contractului este de 90 luni. Lucrarea este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare – POIM.

Din cele 90 de luni, 12 luni reprezintă perioada de proiectare, 42 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 36 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Ofertantul trebuie să demonstreze că a dus la bun sfârşit, în ultimii 5 ani, lucrări de construcţie nouă şi/sau lărgire şi/sau modernizare de drumuri naţionale şi/sau drumuri expres şi/sau autostrăzi în valoare cumulată de minimum 215 milioane lei, fără TVA, la nivelul a maximum 3 contracte.

Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 decembrie.