Odată cu reglementările Legii nr. 224/2015, prin care se permite ca proprietarii să-și monteze apometre cu citire la distanță atât pe apă caldă, cât și pe apă rece pe instalațiile din propriile locuințe, asociațiile de locatari din Capitală au reușit să convingă bucureștenii care sunt avantajele acestor contoare.

În prezent, mai multe asociații de locatari din București au demarat procesul de schimbare a apometrelor. În cartierul Militari, în mai multe scări de bloc, instalatorii schimbă apometrele normale cu cele care se citesc de la distanță. Oferta include contor de apă caldă și rece cu transmisie radio, manoperă înlocuire, sigilare și garanție 36 de luni. „Gata, nu mai trebuie să fie citit de dumneavoastră, firma citește fiecare apometru si transmite indexul asociației. La un contoar normal se adaugă un emițător radio care transmite valoarea înregistrată la o anumită dată.

O firmă specializată se ocupă de acest lucru, nu mai e nevoie să intre nimeni în casă”, ne-a spus instalatorul. Un apometru costă 115 lei, 125 lei cu plata în trei tranșe și 135 lei-șase tranșe.