Profesorul Gheorghe Mărmureanu a constatat că nu este necesar, la noi, în cartea construcției să ai și studiul unui inginer structurist care are noțiuni de fizica pământului și seismologie, lucru care este total periculos!

„Nu este suficient arhitectul pentru a proiecta o clădire sigură la cutremur. Contruiesc unii în București case cu programe de structuri din Occident, Italia, Grecia etc. În aceste țări sunt cutremure de suprafață, adică cu perioadă fundamentală mare. Sunt scurte ca durată, de câteva secunde. În Vrancea, cutremurele sunt de până la 140 de secunde, sunt cutremure de adâncime. Este ca o injecție. Dacă o faci rapid, nu o simți”, a spus faimosul seismolog.

Seismologul a explicat că în Focșani trebuie construite case înalte dat fiind faptul că cele mici se dărâmă. La cutremurul din ’86 singura clădire care a avut de suferit a fost clădirea teatrului. În ’40 s-au dărâmat aproape toate pentru că erau de mică înălțime. Acolo este în sol o structură de roci dure și clădirile construite trebuie să fie flexibile, adică de la 3 etaje în sus.