În curând, mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate, oficialii guvernamentali pregătesc un proiect de ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea și completarea reglementărilor privind omologarea individuală, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere.

Directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă ne-a explicat că noile modificări vizează mașinile cu volan pe dreapta. „Odată cu aprobarea acestor modificări, mașinile care vor veni din afara Uniunii Europene, dacă au volan pe dreapta, nu primesc omologare”, ne-a declarat directorul general al RAR, George Dincă. 

Conform oficialului RAR, noile modificări privind mașinile cu volan pe dreapta intră în vigoare într-o lună jumate. 

Art. II din Legea nr. 109/2018 pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România, publicată în Monitorul Oficial al României. “Partea I, nr. 422 din 17 mai 2018, prevede ca în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, ministrul transporturilor să actualizeze Reglementările privind omologarea individuală, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticități vehiculelor – RNTR 7.

De asemenea, au fost actualizate unele prevederi tehnice privind emisiile poluante, mase și dimensiuni, echiparea cu centuri de siguranță, sistemul de încălzire și au fost completate prevederile aplicabile autovehiculelor cu postul de conducere pe partea dreaptă provenite din alte state decât statele membre ale Uniunii Europene.