Miercuri, 03 iulie, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată se vor semnala după-amiaza și noaptea, la început în nord-est și în centru, precum și în zonele montane și submontane, apoi cu precădere în sud și sud-est. Potrivit ANM, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 35-40 l/mp.În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

Cât despre Bucureşti, în intervalul miercuri, 3 iulie, ora 09:00, până joi, 4 iulie, ora 10:00, vremea în Capitală va fi în general instabilă, mai ales după-amiaza și noaptea, când vor fi înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele prin avertizări de vreme severă imediată.