Regimul termic va reveni la normal pentru această perioadă din calendar în majoritatea regiunilor, valorile termice maxime urmând să oscileze între 21 şi 28 de grade, în timp ce fenomenele de instabilitate atmosferică îşi vor face apariţia aproape zilnic, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Atmosfera va fi instabilă în Dobrogea și Bărăgan, cu ploi în reprize, uneori torențiale, vânt intens și condiții de grindină. Temperaturile vor înregistra cel mult 25-26 de grade în termometre.

În zona de sud a Moldovei și nordul Munteniei își vor face simțită prezența averse de ploaie cu tunete și fulgere. Temperaturile sunt în scădere, valorile fiind modeste pentru această perioadă a anului.

Vremea va fi in general bună în nordul Moldovei și Bucovina dar sporadic vor fi înnorări și ploi. Maximele nu vor trece de 25-26 de grade iar în cursul nopții temperaturile vor coborâ până la 10 grade Celsius.

Temperaturile se vor menține sub valorile normale și în nordul Transilvaniei și Maramureș, unde vor apărea nori destul de des și ploi de scurtă durată.

În Bucureşti temperaturile sunt de asemenea în scădere, cu trei-patru grade faţă de luni, vedem soarele din când în când, însă mai vin şi ceva ploi.

La munte ploile își fac simțită prezența în masivele sudice, dar în rest va fi timp frumos. Temperaturile scad uşor, iar pe seara norii se risipesc.

Pe litoral vremea va fi instabilă cu o răcorire perceptibilă. Aversele vin în mai multe reprize, se pot tranforma în vjelii, iar temperaturile se opresc pe la 23, 24 de grade.