Demi Moore crede că Bruce Willis se simte „foarte bine”

Noi detalii despre Bruce Willis! Demi Moore a oferit noi detalii despre sănătatea lui Bruce Willis, fostul ei soț. Cei doi au divorțat de mai bine de 20 de ani. S-au despărțit în anul 2000. Au împreună trei fiice: Rumer, Scout și Tallulah. De-a lungul anilor, au păstrat o relație amiabilă și au continuat să-și împărtășească experiențele familiale.

„Cred că, date fiind circumstanţele, se simte foarte bine. Ceea ce voi spune este ceea ce le spun copiilor mei, ci anume că este important să îi întâlneşti acolo unde se află şi să nu te agăţi de ceea ce nu este. Pentru că există o mare frumuseţe şi dulceaţă şi iubire şi bucurie din asta”, a zis ea în cadrul emisiunii TV „Good Morning America”.

Bruce Willis este căsătorit de peste 16 ani cu Emma Heming Willis, având împreună două fiice: Mabel și Evelyn.

Bruce Willis nu ar fi conștient că este bolnav

Emma Heming Willis, soția sa, a declarat recent că nu poate afirma cu siguranță dacă starul este conștient de diagnosticul său. Declarație ei a fost făcută în contextul Săptămânii Mondiale de Conștientizare a Demenței Frontotemporale. A vorbit și despre provocările pe care le întâmpină soțul ei și familia sa în ultimele vreme.

În ciuda diagnosticului primit, există încă „momente frumoase” în viața lor. Bruce Willis și-ar fi dorit ca ea și fiicele lor să continue să experimenteze „bucuria vieții”.

„Este greu pentru persoana diagnosticată. Este greu şi pentru familie (…) Când se spune că este o boală de familie, chiar e”, a declarat ea.

Bruce Willis, Emma Heming Willis
SURSA FOTO: Dreamstime

În anul 2022, Bruce Willis și-a anunțat retragerea din industria filmului, dezvăluind că se confruntă cu afazia, o condiție care afectează vorbirea. În anul 2023, familia lui a confirmat că suferă și de demență de tip frontotemporală. De atunci, rudele sale s-au dedicat îngrijirii lui.

Ce este demența frontotemporală?

Demența frontotemporală este un termen folosit pentru a descrie o serie de afecțiuni caracterizate de deteriorarea progresivă a celulelor nervoase în lobii frontali și temporali ai creierului. Această formă de demență, care este destul de comună, se manifestă prin pierderea celulelor nervoase din aceste regiuni ale creierului, conducând la diminuarea lor.

Boala poate avea un impact semnificativ asupra comportamentului, personalității, vorbirii și mișcării. Este una dintre cele mai întâlnite forme de demență întâlnite la vârste mai fragede. Simptomele obișnuiesc să apară între vârstele de 40 și 65 de ani, însă pot afecta și adulții mai tineri și persoanele de vârsta a treia, fără o distincție clară între sexe.

Există două tipuri principale de demență frontotemporală: varianta frontală, care influențează comportamentul și personalitatea, și afazia progresivă primară, care interferează cu abilitățile de comunicare.