Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut sâmbătă precizări extrem de importante cu privire la cerințele autorităților pentru părinți, în contextul începerii noului an școlar.

Astfel, avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum, în prima zi de școală, ci doar în cazul în care copilul lipsește de la școală suferind de o boală, iar apoi reintră în colectivitate.

”Ministerul Sănătății a trimis o adresă reprezentanților medicilor de familie, direcțiilor de sănătate publică ș.a.m.d., prin care a precizat clar care sunt documentele pe care le pot elibera în această perioadă.

Ministrul Sănătății a luat deja măsura

S-a spus în mod clar faptul că avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum, pentru că numai la momentul în care copilul lipsește trei zile de la școală, suferind de o boală, poate reintra în colectivitate pe baza avizului epidemiologic.

De asemenea, adeverința medicală pe care trebuia să o prezinte un copil, dacă are anumite afecțiuni și dorește să-și continue învățarea în sistem online, această adeverință poate fi dată de către medicul de familie sau medicul curant”, a explicat Anisie, la B1 Tv.

”Este important să știe părinții că nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală. La fel și cu adeverința pentru educație fizică și sport.

În prima lună de la începerea cursurilor pot prezenta această adeverință. Este o măsură pe care ministrul Sănătății a luat-o deja, a transmis-o deja și am transmis-o și noi în unitățile de învățământ, ca toată lumea să fie pregătită”, a arătat ministrul Educației.

”Nimeni nu vine cu soluții”

În context, trebuie precizat că Monica Anisie s-a plâns vineri, într-o postare pe Facebook, că ”orice intenție bună este interpretată” și că orice ar face ”nu e bine”.

Ea susține că ”toată lumea critică”, însă nimeni nu vine cu soluții.

”Faptul că mă opresc și vorbesc cu oamenii nu e bine! Dacă nu vorbesc cu ei, ( ceea ce nu ma caracterizează) iarăși nu e bine! Orice aș face nu e bine! Și cine spune asta? Cei fără de greșeală!

Fiindcă sunt sinceră, nu e bine!

Dar oare ce e bine în viziunea acestor oameni?

Prin urmare, cred cu tărie că înainte de a arunca în oameni cu piatra, fiecare dintre noi ar trebui să se uite în oglindă!”, a scris Anisie pe Facebook.