Cu toate că jucătoarea numărul unu a României a părăsit ultimul meci pe targă, mai avem o speranță în meciul decisiv contra Rusiei. Numele ei este Bianca Bazaliu și este considerată una dintre marile speranțe ale țării în acest sport.

Martin Ambros a decis să o cheme de urgență la naționala României, în Franța, după ce liderul naționalei, Cristina Neagu, s-a rupt în ultimele minute ale meciului cu Ungaria și a fost luată cu targa de pe teren. 

Într-un interviu pentru Libertatea, Bazaliu povestea că „handbalul a fost prima și singura dragoste adevărată”. Bianca Bazaliu joacă la CSM București, pe postul de inter stânga, fiind rezerva Cristinei Neagu.

Jucătoarea născută la Slatina a semnat cu echipa din Capitală în anul 2014, după ce a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial pentru Junioare (Under 18). La acel turneu final, Bazaliu a fost a doua în topul marcatoarelor, cu 76 de goluri, și a fost aleasă în echipa ideală a turneului, pe postul de inter stânga. De altfel, la numai 21 de ani, Bianca Bazaliu se laudă cu un palmares impresionant. A câștigat de patru ori campionatul României (2015, 2016, 2017. 2018), de trei ori Cupa României (2016, 2017, 2018), trofeul Ligii Campionilor (2016) și Campionatul Mondial Under 18 (2014).

„Bianca are un braţ senzaţional, cred că este singura jucătoare din lume care poate să dea gol de la 12 metri fără probleme, în handbalul feminin nu întâlneşti aşa ceva”, spunea despre ea Adrian Vasile, antrenorul secund de la CSM București, într-un interviu pentru Prosport.

România joacă vineri, de la ora 18:30, semifinala contra Rusiei, considerată favorită la câștigarea Campionatului European, fără ajutorul lui Cristina Neagu.