Adus pentru prima dată în România în anul 2010 de Fundația Post-Privatizare, cu sprijinul Entreprenerurship Ventures Inc. (S.U.A), programul perfecționează și dezvoltă abilitățile manageriale pentru consolidarea propriilor organizații în mod sustenabil. Trecând prin toate fazele de extindere a unei afaceri, antreprenorii români au șansa să beneficieze de experiența unor mentori de top de la MIT Center for Entrepreneurship: Kenneth Morse, Laura Morse și Bill Aulet.

Business Mentoring Program susține pregătirea continuă a oamenilor de afaceri români, astfel încât aceștia să își poată dezvolta propria organizație până la acel nivel care să le permită accederea pe o piață economică globală. Din acest motiv, pentru facilitarea networking-ului și a schimbului de experiență între antreprenorii români și cei din afara țării, programul va fi extins în 2012 la întreaga regiune a Europei de Sud-Est.

Alături de cei trei mentori de la MIT Center for Entrepreneurship, participanții vor lua parte la cinci sesiuni intensive de cursuri desfășurate pe o perioadă de 6 luni de zile. Cursurile vor fi centrate pe aspecte cheie pentru dezvoltarea unui business solid: strategii de vânzare, marketing, crearea valorii acționariale prin excelență operațională, leadership și finanțare pentru dezvoltare.

Programul este gândit la nivelul de exigență și pregătire corespunzător unui MBA și se adresează în special antreprenorilor consacrați, directorilor executivi sau echipelor de management din companii românești, dar și din companii din țările vecine (cum ar fi: Ungaria, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Serbia, Croația).

Numărul de locuri în cadrul programului este limitat. Înscrierea se face în urma completării unui formular disponibil pe site-ul www.businessmentoring.ro și este deschisă până la data de 6 ianuarie 2012. Tot aici se pot găsi informații suplimentare despre Business Mentoring Program, calendarul workshop-urilor și modalitatea de participare. Primul workshop din cadrul programului va avea loc pe data de 18-19 ianuarie 2012, în București.

Despre mentorii Business Mentoring Program

Kenneth Morse este, printre altele, antreprenor în serie, președinte al Entrepreneurship Ventures Inc., Managing Director fondator al Centrul de Antreprenoriat de la Massachussetts Institute of Technology (MIT) și profesor invitat la Facultatea de Business ESADE din Barcelona. Ken activează în comitetul director al mai multor start-up-uri, printre care Denkwerk Gmbh (Germania); iMotions – Emotion Technology ApS si Zylinc A/S (Danemarca); The Little Engineer (Liban); Aifos Solutions SL, Indisys și Invenio (Spania); Izon Science Ltd. (Noua Zeelanda); Naseeb Networks și Sofizar (Pakistan) și mai multor spin-off-uri ale MIT (S.U.A.), incluzând Cogito, FloDesign Sonics, IntAct, Terrafugia și UkuMi.

Laura Morse este Director Executiv al Entrepreneurship Ventures Inc., fost co-instructor la MIT Sloan School of Management și Senior Executive în cadrul S.W.I.F.T. Sc (Belgia). Laura a lucrat timp de douăzeci de ani ca Partener al Leading Global Executive Search Consultancies, Russel Reynolds Associates și Heidrick & Struggles în Chicago, Boston și Bruxelles. În prezent, Laura face parte din comitetul director al Aura Biosciences, un start-up de oncologie din Madrid și consiliază alte start-up-uri tehnologice din Barcelona și Boston.

William Aulet este Managing Director al MIT Center for Entrepreneurship, conferențiar senior la MIT Sloan School of Management și președinte al MIT Clean Energy Prize. Bill este lider de succes în domeniul afacerilor, având o experiență de peste 25 de ani în toate domeniile legate de operațiuni de înaltă tehnologie, marketing de produs și strategii de finanțare, atât pentru start-up-uri cât și pentru companii publice. Pe lângă experiența în cadrul propriilor companii, Bill este mentor și consilier pentru multe alte companii, pe probleme de procese de strângere de fonduri și este consultat în mod frecvent de specialiști în venture capital și de "business angels".