Astfel, inspectorii au aplicat 37 de avertismente şi 24 de amenzi în valoare totală de aproape 31.000 de lei în urma controalelor efectuate la unităţile de fabricare a produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare de origine non-animală, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice şi unităţi de depozitare pentru produse alimentare sau pentru seminţe, legume şi fructe.

În perioada 20 ianuarie – 2 februarie inspectorii sanitar veterinari au controlat 3.536 de unităţi care-şi desfăşoară activitatea în domeniul produselor alimentare de origine non-animală, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Neregulile constatate de inspectorii ANSVSA cu ocazia controalelor au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 24 de amenzi, în valoare 30.800 de lei şi prin acordarea a 37 de avertismente.

Cu ocazia acestor controale din unităţile din industria agroalimentară au fost prelevate probe, conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control pe anul 2011, pentru a se monitoriza prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi a substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie, necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.