Paul Anghel atrage atenția că modelele sunt pe lista de produse periculoase pentru că au o capacitate de filtrare insuficientă și nu se adaptează corespunzător pe față. De asemenea, în postare acesta mai spune că o cantitate excesivă de particule poate trece prin ele, sporind astfel riscul de infecție cu noul coronavirus.

„ALERTĂ. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție”, avertizează directorul ANPC, Paul Anghel.

Amintim că, în cursul săptămânii trecute, în sistemul european de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX), existau alerte pentru 32 de tipuri de măști de protecție neconforme, cea mai recentă alertă privind 15 noi tipuri, după cum informează InfoCons. Cele mai multe măști de protecție neconforme sunt fabricate în China. Aceste tipuri de produse care sunt achiziționate frecvent în această perioadă dificilă de către consumatori.