Echipamentele cu care Selgros realizează congelarea peştelui nu respectă standardele româneşti şi europene şi este posibil ca o parte din raioanele de produse congelate din peşte de la acest retailer să fie oprite, a declarat marţi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) , Horia Constantinescu.

„Echipamentele cu care Selgros realizează congelarea peştelui nu respectă standardele româneşti şi europene. (…) Vorbim de unul din cele mai periculoase produse alimentare”, a afirmat preşedintele ANPC, care a prezentat concluziile unor controale realizate de Autoritate la Selgros.

Acesta a estimat că este posibil ca o parte din raioanele de produse congelate din peşte de la acest comerciant să fie oprite, pentru constatarea repetării abaterilor.

Selgros a mai intrat în vizorul ANPC şi la începutul lunii septembrie. Atunci, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au retras de la comercializare 22 de tone de peşte şi produse din peşte din mai multe lanţuri de magazine din judeţul Constanţa şi regiunea Bucureşti – Ilfov, printre care şi Selgros Cash&Carry.