Într-un interviu acordat online publicaţiei Wired, un reprezentant al grupului de hackeri a confirmat că Anonymous a început seria de atacuri pentru a protesta împotriva controversatului tratat ACTA. După ce a enumerat toate atacurile realizate de grup în ultimele cinci luni, hackerul intervievat de Wired a ţinut să precizeze că au zeci de viitoare ţinte pe listă: "Vom ataca o nouă ţintă în fiecare zi de vineri a săptămânii, cu scopul precis de a şterge de pe internet cât mai multe sisteme corupte, fie ele guvernamentale, fie corporatiste", a adăugat acesta.

Anonymous se va orienta către atacuri simple, respectiv ştergerea bazelor de date, însă ocazional va accesa – şi probabil – publica datele găsite în mail-urile instituţiilor, sau parolele utilizate de către acestea.

Potrivit reprezentantului Anonymous, seria de atacuri nu are un sfârşit prestabilit de către grup, însă grupul va încerca să păstreze un echilibru între accesarea datelor confidenţiale (şi publicarea acestora) şi ştergerea datelor de pe site-urile instituţiilor, astfel încât acestora să le devină imposibil să mai activeze pe internet.

La sfârşitul interviului, hackerul le-a reamintit jurnaliştilor de la Wired că, aşa cum grupul a avertizat de la început: "Acesta este un război!"