Italia are 220 de locuri, din care 100 pentru infirmieri, 80 pentru asistenţi medicali generalişti şi 40 pentru asistenţi medicali. 

În Danemarca sunt 185 de locuri disponibile, din care 150 pentru culegători de mazăre, 30 pentru culegători de căpşuni, patru pentru operatori de maşini ambalare şi unul pentru horticultor. 

Pentru Marea Britanie sunt vacante 154 de locuri de muncă, din care 125 pentru îngrijitori persoane la domiciliu, 19 pentru îngrijitori de persoane şi 10 pentru asistenţi medicali. 

În Germania sunt 106 locuri de muncă, dintre care opt pentru bucătari, opt pentru personal servire clienţi, opt locuri pentru ospătari, cinci pentru operatori CNC, cinci pentru personal în gastronomia de sistem, cinci pentru operatori maşini, cinci pentru mecanici auto, două pentru poziţia de commis de cuisine, două locuri pentru junior sales representative, două pentru mecatronişti, două pentru mecanici industriali, două pentru lucrători în producţie, două pentru tehnicieni laborator de fizică, două pentru cameriste/roomboy, două pentru specialişti restaurant etc. 

Cehia are disponibile 70 de locuri de muncă, din care 30 pentru şoferi autobuz, 20 pentru şlefuitori, pilitori, 10 – pentru sudori, cinci pentru electricieni auto şi cinci pentru mecanici auto. 

Irlanda caută 25 de lucrători, din care 11 ciontolitori tranşator carne, trei îngrijitori persoane, doi coordonatori atelier matriţe, doi operatori maşini de frezat CNC, doi programatori maşini de frezat CNC, doi sculeri matriţer, un asistent manager, un operator maşini şi un mecanic utilaje. 

În Belgia sunt disponibile 18 locuri de muncă pentru trei operatori CNC, un brutar, un electrician, un electrician mentenanţă, un lucrător în producţie, un mecanic întreţinere, un mecanic camion, un operator maşină, un operator maşină de debitat/tăiat, un operator maşină adezivi, un operator maşină (ştans), un patiser, un sudor semiautomat (operator la maşini şi unelte semiautomate şi automate), un tehnician mentenanţă, un tehnician electric mentenanţă, un tehnician poduri rulante (tehnician maşini şi utilaje). 

În Polonia sunt disponibile 13 locuri de muncă, dintre care zece croitorese, cusătorese, trei specialişti vânzări şi service client cu cunoştinţe de limba română. 

Pentru Suedia sunt valabile opt locuri de muncă pentru vopsitori auto. 

În Bulgaria sunt disponibile două locuri de muncă, unul pentru un curier şi un şef oficiu curierat. 

În Franţa este disponibil un loc pentru lucrător hotelier, în Norvegia un loc pentru dezvoltator front-end, iar în Ungaria se caută un medic veterinar. 

"Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma", precizează ANOFM. 

AGERPRES