‘A fost discuţia de marţea trecută la care eu nu am putut să mă duc (…). Am trimis doi reprezentanţi ai celor două agenţii. Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă s-a stabilit încă de atunci că rămâne nedescentralizată. (…) Când o să se termine ciclul financiar pe fonduri europene, unde ANOFM îşi desfăşoară în continuare proiecte pe fonduri europene, deci nu se poate desfiinţa în acest moment. La data respectivă, în 2016, o să vedem. (…) A rămas problema agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială şi aici am mai avut o discuţie ieri, pentru că nu în totalitate se poate descentraliza, pentru că este unită cu Inspecţia Socială. Numai activitatea de plăţi poate să treacă la consiliile judeţene, nu şi Inspecţia Socială. Trebuie să fac nişte propuneri pe care o să le înaintez aşa cum trebuie făcut’, a spus ministrul.

Şi în ceea ce priveşte Agenţia de Prestaţii Sociale, Mariana Câmpeanu a precizat că procesul de descentralizare va fi tot unul parţial.

‘Numai o parte din ea se va descentraliza. Este vorba despre plăţi care trebuie să rămână în mod descentralizat, ca să fie mai aproape de cetăţean. După întâlnirea de ieri am ajuns la o concluzie. Urmează să le fac domnilor Dragnea şi Johannis propunerea, exact activitatea care pleacă şi ce rămâne. În această săptămână se aşteaptă amendamente inclusiv de la grupurile parlamentare, deci avem la dispoziţie această săptămână’, a mai spus ministrul Muncii.

Referitor la Agenţia de Prestaţii Sociale, Mariana Câmpeanu a adăugat că nu a afirmat că descentralizarea acesteia nu ar fi necesară. ‘E vorba că în această agenţie sunt două activităţi: de plată a prestaţiilor sociale, care, oricum, sunt hotărâte şi semnate de primar şi pot fi plătite prin consiliul judeţean şi activitatea de inspecţie socială, care, după cum aţi auzit, inspecţia şi controlul nu se descentralizează nicăieri’, a susţinut ea.

Întrebată dacă crede că se numără printre cei trei miniştri pe care vicepremierul Liviu Dragnea ar dori să îi remanieze, Mariana Câmpeanu a replicat că, din punctul său de vedere, îşi îndeplineşte sarcinile de ministru al Muncii.

‘De ce mă întrebaţi pe mine şi nu îl întrebaţi pe domnul Dragnea? Eu nu mă simt în niciun fel. Eu sunt un om care îmi fac datoria, o zi, două, o lună, un an, exact cât sunt, îmi fac datoria ca şi cum aş fi dintotdeauna şi pentru totdeauna. La fel îmi fac datoria’, a afirmat Mariana Câmpeanu.

Sursa: Agerpres