La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 379 locuri de muncă, din care 61 pentru ingineri şi subingineri (inginer mecanic- 3, inginer autovehicule rutiere -3,inginer chimist -3, inginer electroenergetica -6,inginer chimist-3, inginer de sistem software- 14, inginer tricotaje-confectii – 7, inginer industrializarea lemnului – 4,inginer automatist-3, inginer electrotehnist-3 etc.).
Următorul post pentru care se caută forţă de muncă este cel de analist servicii client (12 locuri vacante), programator (4 locuri), asistent medical generalist (55 locuri), consilier vânzări asigurări (26 locuri), consilier financiar-bancar (10 locuri), director vânzători (3 locuri) şi medic rezident (3 locuri).           

Pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile  1.741 locuri de muncă, dintre care 206 pentru postul de operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice.  Pentru meseria de sudor sunt disponibile 159 de posturi vacante, pentru cea de muncitor necalificat în industria confecţiilor 106 locuri, iar pentru muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor sunt disponibile 103 locuri.
Se mai caută de asemenea 87 de confecţioneri-asamblori articole din textile, 81 lacatusi constructii metalice si navale, 59 de soferi de autoturisme si camionete , 46 de lacatusi mecanici, 42 de infirmieri/infirmiere, 33 de femei de serviciu, 31 de agenti de securitate şi 29 de lucrători comerciali.    

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite în Capitală (379), Constanţa (250), Timiş (107), Hunedoara (105), Călăraşi (103) si Brăila (101).
Există însă şi judeţe unde nu este oferit niciun loc de muncă, cum este cazul judeţului Mehedinţi şi al judeţului Vrancea.  

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa această adresa de internet, unde pot vizualiza locurile de muncă vacante oferite în fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.