Dacă prima lună din toamnă a fost călduroasă, cu temperaturi de 30 de grade Celsius, începând cu 3 octombrie vremea se schimbă drastic.

În perioada 3 octombrie, ora 4.00 – 5 octombrie, ora 9.00, se anunţă ploi, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului şi răcire accentuată. Cantitățile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, izolat 40 l/mp.

De asemenea, aversele vor avea caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat, posibil, vijelii şi grindină.

Vântul va avea local şi temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Corpul Uman – afectat de schimbările bruște de temperatură 

Precipitaţiile, umiditatea, presiunea atmosferică şi variaţiile meteo declanșează o serie de afecțiuni precum dureri de cap, migrene, ameţeli, tulburări de echilibru, stări de slăbiciune şi apatie.

Persoanele hipertensive se vor confrunta cu oscilaţii mai dese ale tensiunii arteriale, dar şi ale pulsului, ceea ce implicit va duce la agravarea tahicardiei.

Schimbarea bruscă a vremii duce la creşterea indicelui tensiunii, în special dimineaţa dar şi la mărirea frecvenţei crizelor anginoase, pentru cei care s-au confruntat cu angina pectorală şi infarct miocardic.

În plus, vremea instabilă afectează persoanele meteosensibile. Aceștia se vor confrunta cu un dezechilibru psihic, stări emoţionale oscilante, iar în încercarea de a se adapta acestor noi condiţii, se pot confrunta cu stări de indispoziţie şi depresie. Mai mult, pot întâmpina probleme de concentrare şi insomnii.