Astfel, în intervalul 26 ianuarie, ora 18:00 – 27 ianuarie, ora 12:00, va fi Cod Galben în sud-estul ţării, unde va continua să ningă, în general slab cantitativ, iar vântul va mai avea intensificări, viscolind şi spulberând zăpada, cu rafale de până la 60 km/h.

De asemenea, în acelaşi interval, Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a prelungit atenţionarea de Cod Portocaliu, în judeţele Constanţa şi Tulcea, unde vântul va fi mai intens, depăşind la rafală 70-80 km/h, fenomen ce va determina diminuarea severă a vizibilităţii şi troienirea zăpezii.

În municipiul Bucureşti şi în zona judeţului Ilfov, îndeosebi în prima parte a nopţii, va mai ninge slab, iar vântul mai poate avea intensificări de până la 35 km/h.

După intervalul menţionat, vremea va deveni geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa, în special în nordul, centrul, estul şi sudul ţării.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate, ANM va actualiza prognoza prin atenţionări sau avertizări meteorologice ulterioare.

În urmă cu câteva ore, Ion Sandu, directorul general al ANM, declara că estimarea pentru următoarea săptămână va fi caracterizată prin precipitaţii mai scăzute şi temperaturi foarte scăzute.

"Până la începutul lunii februarie, precipitaţiile se vor mai diminua, însă va fi ger în continuare. Temperaturile vor fi la fel de scăzute ca şi acum, adică de la -15 grade noaptea la -5 grade ziua", a subliniat Ion Sandu.
SURSA: Agerpres