Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) initiaza o campanie pentru dezvoltarea programului de constructii locuinte prin credit ipotecar. Astfel, ANL va transmite o serie de adrese catre consiliile locale si judetene din tara prin care va solicita terenuri libere, care pot fi utilizate pentru constructia de locuinte prin credit ipotecar.

Programul de constructii de locuinte prin credit ipotecar reprezinta o prioritate, in conditiile in care accesul la o locuinta este sever limitat de criza financiara.

„Prin acest program, pe care agentia il deruleaza la nivel national, ANL, impreuna cu principalii sai parteneri (autoritatile locale, societatile de constructii si bancile), a incercat sa ofere un sprijin constant celor care au apelat la serviciile sale pentru a-si procura locuinte proprietate personala”, au declarat reprezentantii ANL.

Potrivit acestora, agentia va solicita sprijinul autoritatilor locale pentru identificarea unui numar cat mai mare de terenuri disponibile in scopul realizarii proiectelor de constructii, aata fiind nevoia crescuta de locuinte.

Sursa: MDRL