"În exercitarea atribuţiilor de serviciu, Gheorghe Falcă a semnat şi aprobat 31 de certificate de urbanism, patru autorizaţii de construire, două avize de oportunitate, două autorizaţii de desfiinţare şi o expunere de motive pentru 27 de beneficiari ale căror proiecte au fost realizate de aceeaşi societate comercială – Pro Arhitectura Arad SRL, societate în cadrul căreia persoana evaluată şi soţia sa deţin calitatea de asociaţi. De asemenea, soţia persoanei evaluate deţine şi funcţia de administrator la societatea comercială Pro Arhitectura Arad SRL", se arată într-un comunicat al ANI transmis luni Agerpres.

Potrivit sursei citate, cele 40 de acte materiale au fost semnate şi aprobate de Gheorghe Falcă, în calitate de primar, pe perioada mandatelor 2008 – 2012, respectiv 2012 – 2016.

"În perioada evaluată, SC Pro Arhitectura Arad SRL a distribuit dividende în cuantum de 403.000 de lei. Astfel, procedura de semnare şi aprobare a documentelor sus-menţionate a generat, în mod indirect, un folos material atât pentru Gheorghe Falcă, cât şi pentru soţia acestuia", se precizează în comunicat.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârşire de către Gheorghe Falcă a infracţiunii de conflict de interese, scrie Agerpres.

Gheorghe Falcă a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3 că nu se impune excluderea sa din PNL pentru că ANI a trimis doar documentele către Procuratura generală. De asemenea, Gheorghe Falcă a subliniat că a primit de-a lungul anilor mai multe documente de la Agenția de Integritate și că „se simte asigurat”.

„Atâta timp cât eu am răspunsurile de la ANI, nu am nicio problemă”, a spus Falcă.