Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 aprilie 2003 – 18 mai 2004 întrucât a deţinut şi exercitat concomitent atât funcţia de edil, cât şi funcţia de membru în consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale, a anunţat, luni, ANI.

Într-un comunicat transmis, luni dimineaţă, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) precizează că s-a sesizat din oficiu în urma publicării, în 5 noiembrie 2009, în ziarul „Evenimentul Zilei”, a articolului „Iohannis interzis ca premier”, cu privire la posibila nerespectare de către Klaus Iohannis, în calitate de primar al municipiului Sibiu, a dispoziţiilor legale referitoare la regimul juridic al incompatibilităţilor.

„Având în vedere reglementările legislative şi întrucât, în urma verificării prealabile, efectuate în temeiul Legii 144/2007, republicată, au rezultat indicii temeinice referitoare la încălcarea de către Iohannis Klaus-Werner a prevederilor legale privind regimul incompatibilităţilor, în temeiul art. 45, alin. 1 al aceluiaşi act normativ, s-a procedat la verificarea stării de incompatibilitate între funcţia de primar şi cea de membru al consiliului de administraţie al S.C. Parcuri Industriale Sibiu-Şura Mică SA”, arată sursa citată.

Procedura de înştiinţare a fost îndeplinită, susţine ANI, precizând că Iohannis nu a făcut uz de drepturile sale, în sensul de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

În 5 noiembrie 2009, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, declara că nu s-a aflat niciodată în incompatibilitate şi că, după ce a fost ales primar, a demisionat din funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, însă „din motive birocratice” acest lucru a fost comunicat mai târziu la Registrul Comerţului.

SURSA:Mediafax