Cel mai mare producator de bere din lume, Anheuser-Busch InBev, a anuntat ca va desfiinta 1.400 de locuri de munca din Statele Unite – aproximativ 6% din totalul fortei de munca din SUA – in incercarea de a face economii de pana la 1,5 miliarde de dolari pe an.

Disponibilizarile nu fac parte din planul de eficientizare anuntat de Anheuser-Busch in aceasta vara, atunci cand a acceptat sa fie preluat de producatorul belgian de bere InBev.

Compania a anuntat ca disponibilizarile vor duce la reducea costurilor cu 1,5 miliarde de dolari pe an, pana in 2011, si va ajuta producatorul de bere sa treaca de criza financiara actuala.

„Pentru a tine afacerea la un nivel inalt si competitiv, aceasta este o masura dificila insa necesara”, a comentat decizia David Peacock, presedintele Anheuser-Busch,

Anheuser-Busch produce jumatate din cantitatea de bere din America insa nu a reusit sa se extinda la nivel global cu aceeasi repeziciune si eficienta ca InBev, care detine sute de marci locale pe tot globul.

Anheuser-Busch a acceptat in luna iulie oferta de preluare lansata de InBev, oferta ce se ridica la 52 miliarde de dolari.

Sursa: USA Today