Se pare ca nu doar Alitalia este singura companie aeriana ce are probleme. Astazi cateva sute de angajati ai transportatorului aerian grec Olympic Airways au blocat pista principala de pe aeroportul international din Atena in semn de protest fata de intentia de privatizare a companiei. Se pare ca acest protest este cel de-al doilea in decurs de o saptamana.

Demonstrantii, printre care se aflau piloti, insotitori de bord sau personal tehnic, au impiedicat decolarea cat si aterizarea mai multor avioane, cauzand intarzieri de cateva minute. Oficialii aeroportului din Atena au declarat ca, in situatia data, controlorii de trafic au fost nevoiti sa mute una dintre curse pe o pista secundara.

In urma cu o saptamana Comisia Europana a aprobat planul guvernului de la Atena privind privatizarea companiei Olympic Airways.Aceasta ar putea fi impartita in trei divizii: zboruri, intretinere si operaţiuni la sol, care ar putea fi vandute pana in 2009.

Aceasta decizie nu a fost insa pe placul celor 8.000 de angajati care se tem ca isi vor pierde locurile de munca cu toate ca au primit o serie de oferte si pachete suplimentare.

Decizia privatizarii Olympic Airways a fost luata in conditiile cresterii spectaculoase a pretului la combustibil in ultima perioada, fapt ce a adus pierderi grave companiei.

Sursa: The Earth Times