'În urma întâlnirii de astăzi (miercuri – n. r.), la care a participat Biroul executiv al Federaţiei Sanitas, s-a stabilit că salariile angajaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială vor creşte cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015, fiind asigurat în acelaşi timp şi bugetul pentru plata integrală a drepturilor salariale pentru luna decembrie 2014. De asemenea, într-o lună, va apărea un act normativ referitor la extinderea contractului de muncă la nivelul sectorului de sănătate şi activităţi veterinare. În plus, au fost deblocate 4.000 de posturi la nivel naţional, urmând ca anul 2015 să fie dedicat altor deblocări de posturi', a spus Leonard Bărăscu.

Acesta a precizat că joi, la ora 10,00, vor începe negocierile cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru rediscutarea şi completarea Regulamentului de sporuri şi a revizuirii unor inechităţi salariale apărute în sistem din cauza creşterii salariului minim pe economie.

'Creşterea salariului minim pe economie a dus la nivelarea diverselor categorii salariale. Prin negocierile pe care le vom demara joi, dorim să eliminăm aceste inechităţi salariale', a explicat preşedintele Federaţiei Sanitas.

AGERPRES