'Din pricina lipsei de inteligenţă decizională, industria producătoare românească a fost măturată şi ne-am transformat în coşul de gunoi al Europei. Nici măcar deşeurile nu am avut inteligenţa să le transformăm în resurse şi să dezvoltăm sectoarele economiei circulare. Asta ţine şi de educaţia reciclării, nu să te duci la groapa de gunoi ca să selectezi resursele. De ce nu avem o echipă care lucrează pentru un proiect de microstaţii de epurare inteligentă sau de tratare inteligentă a deşeurilor solide? Standardele europene sunt atât de ridicate astăzi în domeniu şi este atât de mult spaţiu de business românesc în domeniu!', a spus Paul, la conferinţa 'Falia dintre economia românească şi România productivă: Politicile necesare să o acoperim'.

Ea a precizat că România nu poate să fie puternică din punct de vedere economic dacă nu are un stat inteligent puternic.

'Nu un stat care îşi omoară Electroputere Craiova şi acum vor să îi pună cruce şi Oltchim-ului. În războiul economic modern hibrid de generaţia a patra a revoluţiei industriale noi luptăm cu arme vechi şi în tranşeele trecutului, ba chiar propunem zilele acestea şcoli profesionale pentru meserii pe care noi, economiştii cu faţa spre viitor, ştim că vor dispărea. De ce? Pentru că vine robotica, inteligenţa artificială şi nu numai. Ştim că cele mai populare meserii din prezent dispar în integralitate. Noi, în continuare, şcolim pentru aceste meserii', a precizat fostul deputat PNL. AGERPRES