”Instrumentul financiar Fidelis Centenar reprezintă o nouă variantă prin care românii pot investi în titluri de stat, cu scadenţă în 2018. De ce Fidelis Centenar? Pentru că titlurile, cum spuneam, vor avea scadenţa în 2018, atunci când România împlineşte 100 de ani de la marea Unire. Vom emite, ca atare, o nouă emisiune de titluri de 100 de milioane de lei, cu scadenţa de doi ani. Este interesant că, de data aceasta, avem şi nişte cupoane câştigătoare. Practic, la scadenţă, în 2018, vom alege 100 de deţinători de titluri care vor primi un premiu un premiu în valoare de o mie de lei, iar asta va fi în plus faţă de dobânda pe care o vom oferi desigur la acest instrument”, a afirmat Dragu, citată de Agerpres. Potrivit ministrului Finanţelor, noile titluri de stat nu vor fi purtătoare de impozit pe profitul obţinut, iar cei care doresc să vândă un titlu pe care îl deţin, în decursul celor doi ani, o pot face prin intermediul BVB.

”Pot să vă spun că aceste titluri de stat, spre deosebire de alte posibilităţi de investiţie financiară, nu sunt purtătoare de impozit pe profitul obţinut. Practic, dacă investiţi în titluri de stat la scadenţă veţi primi dobânda aferentă şi nu veţi plăti impozit pe dobânda obţinută în cei doi ani în care deţineţi titluri de stat. De asemenea, dacă cineva se răzgândeşte în perioada celor doi ani şi doreşte să vândă titlul pe care îl deţine o poate face foarte bine prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti„, a explicat Anca Dragu.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat, joi, că va lansa, în iulie, Programul FIDELIS Centenar, o nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie, pe doi ani, în valoare totală de 100 de milioane de lei, la Premiilor Capital pentru "Excelență în Afaceri". Valoarea unui titlu va fi de 100 de lei, iar dobânda va fi fixă şi va fi anunţată în momentul deschiderii perioadei de subscripţie. În plus, deţinătorii de titluri de stat vor participa, la scandenţă, la o loterie în urma căreia 100 de deţinători vor primi un premiu de 1.000 de lei fiecare. În vara anului trecut, populaţia a cumpărat titluri de stat de 65 de milioane de lei în cadrul emisiunii cu o valoare totală de 100 de milioane de lei derulată în perioada 8 – 19 iunie, iar dobânda a fost stabilită la 2,15% pe an. Emisiunea de titluri de stat din 2015 a fost prima din ultimii 10 ani destinată populaţiei.