„Ministerul pe care îl conduc are un rol extrem de important în dezvoltarea economică a României, atât direct prin locurile de muncă nou-create și materialele de construcții utilizate la obiectivele de infrastructură, dar și indirect prin construirea conexiunilor necesare pentru centrele economice de producție. Tocmai de aceea, proiectele care vizează dezvoltarea infrastructurii necesare în jurul uzinelor Renault și Ford de la Mioveni, respectiv Craiova, sunt o prioritate pentru noi.

În cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre lucrările aflate în derulare pentru lărgirea la 4 benzi a DN 73 între km 7+000 și km 11+100 și drum de legătură cu DN 73D prin care traficul dinspre uzină va evita aglomerările urbane, cât și despre modernizarea începând cu anul viitor a drumului de la Pitești spre Câmpulung și Brașov, proiect cu contract semnat și finanțare asigurată de la bugetul de stat.

Tot în ceea ce privește conexiunile rutiere anul acesta va fi lansată licitația pentru lărgirea la 4 benzi a DN 7 Băldana – Titu.

Vorbim astfel de proiecte în valoare de peste 250 milioane de euro, în condițiile în care Dacia Renault a creat peste 17.000 de locuri de muncă și a investit 2 miliarde de euro în România.