“După ce auzeam în 2007 și 2008 că piața imobiliară va crește în continuare și întotdeauna, acum, aceleași voci spun niciodată! Trec de la întotdeauna la niciodată de la o zi la alta! Noi trebuie să descoperim că există și o normalitate, care este drumul drept. Sunt absolut convinsă că vom atinge și prețurile din imobiliare din 2008, la un moment dat, bine ar fi în 10-15 ani și nu într-un an de zile. La fel și creditarea de la momentul respectiv, cu mai multă responsabilitate și cunoștințe, atât din partea clienților, cât și a băncilor”, a spus Anca Bidian.

Crize economice de anvergura celei din prezent, crede șefa Kiwi Finance, au mari șanse să apară și în următoarele decenii.

„E bine să fi învațat o lecție din acești ani și să ne gândim că, dacă iau un credit imobiliar pe 30 de ani, cu siguranță, în această perioadă se vor mai întâmpla un moment sau două de acest fel, pentru că ciclurile economice și crizele au început să se contracte. Ele nu se mai întâmplă la suta de ani, ci la zeci, că nu mai are nimeni răbdare să muncească să câștige a doua generație. Se vor mai întâmpla, și atunci e bine să fim nu panicați, ci un pic precauți. Cel mai important este să știm că se poate întâmpla”, încheie Anca Bidian.