Orientarea beneficiarilor pachetelor de tratament către agenţiile de turism va veni în sprijinul consumatorilor, deoarece îşi vor putea alege, cu ajutorul consultantului de turism, staţiunile şi structurile de cazare cele mai indicate pentru tratamentul de care au nevoie. Cu alte cuvinte, ANAT vrea ca biletele de odihnă și tratament derulate prin CNPAS să se distribuie prin intermediul agențiilor de turism.
”Aşa cum medicamentele subvenţionate de Ministerul Sănătăţii se achiziţionează de la farmacii, deci de la profesionişti, şi nu direct de la minister sau prin alte firme, aceeasi situatie trebuie să funcţioneze şi în cazul biletelor de odihnă și tratament subvenţionate – ele trebuie să fie ridicate de la agenţiile de turism – unităţi licenţiate pentru această activitate”, declară Corina Martin, președintele ANAT.
Potrivit acesteia, această măsură va asigura economii la bugetul public, prin eliminarea  din sistem a funcţionarilor publici care în acest moment derulează activităţi specifice agenţilor de turism, va contribui la desfiinţarea corupţiei, la eliberarea unităţilor de cazare de “condamnarea” la nerenovare.