Iată ce încearcă să facă Kensho, cu cuvintele sale:

Kensho folosește un calcul computerizat al tuturor statisticilor, utilizând interfețe și noutățile în ingineria datelor nestructurate pentru a crea o platformă analitică de ultimă generație pentru profesioniștii din investiții. Adresându-se celor mai importante provocări din jurul analizelor de investiții de pe Wall Street – viteza, anvergura operațiunilor și automatizarea sistemelor informatice inteligente – sistemele computerizate inteligente ale Kensho sunt capabile să răspundă întrebărilor financiare complexe în limba engleză și în timp real.

În cazul în care analizele și prognozele Kensho sunt exacte, acest lucru ar trebui să dea fiori reci tuturor analiștilor financiari și cercetătorilor. Anterior, cantitatea imensă și în creștere a datelor disponibile nu a afectat analiștii: cifrele sunt de multe ori inutile fără o interpretare. Dar dacă datele pot fi interpretate în mod automat, este o veste proastă pentru toți cercetătorii și analiștii. S-ar putea să nu mai fie nevoie de ei în cazul în care o mașină poate face interpretarea repede și mai bine.

Acest proces nu este doar ceva ce lovește specialiștii: gulerele albe ar putea fi înlocuite cu algoritmi și roboți peste tot. Calculatoare și roboti au înlocuit o foarte mare parte din locurile de muncă din industria prelucrătoare, dar și din agricultură în ultima sută de ani. Iar lucrătorii din birourile sectorului de servicii nu vor fi cruțați.

Platforme precum Narrative Science au început deja să facă acest lucru cu în domeniul jurnalismului, cu situațiile financiare ale firmelor transformate rapid în știri de software. Ştirea facută de calculator este de multe ori imposibil de distins de știrea scrisă de mâna jurnalistului. O combinație de firme precum Kensho și Narrative Science ne poate aduce în faţă, în viitorul apropiat un articol scris de un jurnalist robot, material bazat pe documentarea făcută de un analist robot.