Anul trecut însă a fost un an dificil pentru criptomonede, când au înregistrat pierderi de peste 480 de miliarde de dolari pe întreaga piață, potrivit datelor de la Coinmarketcap.

Joi, la prânz, un bitcoin se tranzacţiona la 3.559 dolari, valoare care scade puţin câte puţin în fiecare zi.

În aceste condiţii, preţul pentru un bitcoin ar putea ajunge la zero, potrivit unui investitor de top în spaţiul criptografic, care a făcut declaraţiile pentru CNBC în timpul unei dezbateri, care s-a axat pe viitorul tehnologiei blockchain.

“Cred că este o tehnologie minunată, dar nu cred că este o monedă. Nu se bazează pe nimic”, a declarat Jeff Schumacher, fondatorul companiei de investiţii BCG Digital Ventures, la Davos, Elveția.

Schumacher este un investitor de top pentru companiile cu un rol important în domeniul blockchain. În timpul dezbaterii, Glenn Hutchins, președintele companiei de cercetare în domeniul investiţiilor North Island, a spus că rolul viitor al bitcoin va canaliza în primul rand caracteristica monedelor virtuale de a putea fi stocate “la rece”, pe suport media, pentru a fi utilizate la o data ulterioară.

Sursa: Economica.net