„Este acel ANAF Mobil, este în licitaţie, este în curs de finalizare, iar ca termen de implementare a acestei aplicaţii, atât pentru Android, cât şi pentru iOS este sfârşitul anului”, a declarat Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

Potrivit acestuia, cu ajutorul acestei aplicaţii, contribuabilii vor putea să îşi vizualizeze fişa fiscală.

„Ne dorim ca de pe telefonul mobil să poţi să poţi să vizualizezi fişa fiscală”, a explicat Heiuş.

ANAF va avea și magazin online

Lucian Heiuș a anunțat și că ANAF va avea o platformă prin intermediul căreia să fie efectuate licitații online.

Heiuş, a afirmat că instituţia pe care o conduce a rămas în urmă în privinţa valorificării bunurilor sechestrate şi a precizat că îşi doreşte realizarea unei platforme unde vânzarea acestor bunuri să fie făcută în sistem online.

Lucian Ovidiu Heiuş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că probabil din cauza pandemiei a fost greu de făcut licitaţii pentru valorificarea bunurilor sechestrate.

„Am observat că partea de valorificare a bunurilor sechestrate, terenuri, imobile, bunuri mobile a rămas mult în urmă. Cred că din cauza pandemiei a fost greu să faci licitaţii, probabil, să aduci oameni într-o sală când trebuia să respecţi nişte măsuri de protecţie sanitară.

Trebuie să începem să revalorificăm şi recuperăm banii de la cei care nu şi-au achitat şi cărora li s-au pus nişte sechestre, se face rapid evaluarea, să le scoată la licitaţie. Nişte licitaţii transparente.

Am rămas şi pe partea de licitaţii cumva în urmă. Toată lumea face licitaţii în sistem online, poţi să cumperi platforme moderne de vânzări, noi mergem pe aceeaşi chestie, să publici într-un ziar local, într-un ziar naţional, pe site, să depui 10 la sută”, a explicat preşedintele ANAF.