Potrivit unui comunicat al ANAF transmis, vineri, 'se radiază din Registrul operatorilor intracomunitari persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 care nu au efectuat nicio operaţiune intracomunitară în anul calendaristic precedent şi nici în anul curent până la data radierii din registru, cu excepţia celor care au fost înscrise în Registrul operatorilor intracomunitari în această perioadă'.

Totodată, ANAF menţionează că, potrivit vechilor prevederi legale, organul fiscal competent radia din oficiu din acest registru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care în anul următor înscrierii în registru nu efectuau operaţiuni intracomunitare.

Modificările menţionate au fost impuse de schimbarea legislaţiei fiscale la începutul acestui an. 'Având în vedere modificările legislative mai sus menţionate (Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală – n.r.), este necesară elaborarea unei noi Proceduri de organizare şi funcţionare a Registrului operatorilor intracomunitari în care să fie incluse noile prevederi legale', se mai arată în comunicatul ANAF.

Pe de altă parte, Fiscul precizează că, prin Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, au fost aduse modificări şi dispoziţiilor privind termenul de depunere a contestaţiei împotriva actului administrativ fiscal, în sensul prelungirii acestuia de la 30 de zile la 45 de zile. AGERPRES