Între 5 și 10 decembrie, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au controlat 464 de firme din incinta centrului comercial Dragonul Roșu.

Suma totală a amenzilor acordate depășește 8 milioane lei. De asemenea, în cadrul raziilor a fost confiscată marfă în valoare de peste 500.000 lei.

ANAF anunță că va continua și în perioada următoare acțiunile de monitorizare și control, pentru destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată, transmite ANAF.

Inspectorii ANAFvizează domeniile comerciale cu risc semnificativ de neconformare fiscală, care înregistrează creșteri sezoniere specifice sărbătorilor de iarnă, precum: comerțul en gros și en detail cu legume-fructe, producția și comercializarea cărnii prin intermediul carmangeriilor și depozitelor de carne, comercializarea de jucării, îmbrăcăminte, băuturi etc – a mai anunţat Direcția generală antifraudă.