Anunț de ultimă oră pentru mii de români. Mai au la dispoziție doar o săptămână pentru a depune acest act la ANAF. Este vorba despre Declaratia unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

De asemenea, persoanele vizate trebuie să depună și Declaratia 230, prin care se poate dona catre organizatiile non-guvernamentale (ONG-uri). Mai aveți timp până pe 31 iulie.

Declarația unică se poate depune atât online, cât și prin depunere fizică la ghișeu.

Recent, Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin prin care propune introducerea unei anexe la Declarația unică privind impozitul pe venit, destinată persoanelor care au venituri nesalariale din mai multe surse, provenite din aceeași categorie de venit.

”Anexa  la  Declarația  unică  privind  impozitul pe  venit și  contribuțiile  sociale  datorate de persoanele fizice cuprinde numai secțiunile repetitive referitoare la impozitul pe venit”, arată referatul de aprobare al odinului.

Cine trebuie să depună declarația unică?

Sunt vizate persoanele ce obțin venituri din activități independente, persoanele care obțin venituri din drepturi de autor, cu exceptia contribuabililor pentru care impozitul se retine la sursa și persoanele care obțin venituri din chirii.