ANAF atrage atenţia, într-o scrisoare transmisă românilor, că termenul limită al Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice este data de 31 iulie. Mai mult, Fiscul oferă o serie de informații suplimentare celor care nu și-au completat și depus această declarație.

Prezentăm mai jos scrisoarea integrală transmisă de ANAF românilor:

„Stimată doamnă/Stimate domn,
Prin prezenta dorim să vă informăm că termenul de depunere a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice este data de 31 iulie 2019, inclusiv.

Ce trebuie să declaraţi prin acest formular?

Prin acest formular veți declara, după caz:
– impozitul pe veniturile realizate din România sau/și din străinătate în anul 2018;
– impozitul pe venitul estimat a se realiza din România în anul 2019 sau impozitul aferent normei de venit;
– venitul estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale pentru anul 2019 și, după caz, contribuțiile sociale datorate în anul fiscal 2018.

Cum puteţi depune declarația unică?

Declarația o puteți depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță, respectiv:
– utilizând serviciul Spațiul Privat Virtual;
– prin intermediul site-ului e-guvernare.ro.

Cum puteţi beneficia de asistenţă pentru completarea declarației unice?

În cazul în care aveți nevoie de îndrumare și asistență pentru completarea și depunerea declarației unice ne puteți contacta telefonic, la nr. 031.403.91.60. Agenții Call-center vă vor oferi asistență în domeniul fiscal și în domeniul IT.

De asemenea, puteți beneficia de îndrumare și asistență și în cadrul unităților fiscale. Funcționarii fiscali vă vor oferi sprijinul necesar pentru completarea și depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanță a declarației unice.

Sunt organizate sesiuni de instruire cu privire la declarația unică?

În situația în care doriți să participați la sesiuni de instruire, vă comunicăm că unitățile fiscale teritoriale organizează împreună cu alte instituții publice și organisme profesionale întâlniri cu contribuabilii în cadrul cărora se prezintă tematici în domeniul fiscal, inclusiv tematici dedicate campaniei de depunere a declarației unice.

Listele privind întâlnirile organizate sunt publicate pe site-ul nostru: www.anaf.ro – secțiunea Servicii oferite de ANAF.

Cum puteţi participa la întâlnirile organizate?

Pentru a participa la întâlnirile organizate vă puteți înscrie prin intermediul Formularului unic de contact de pe site-ul nostru. Înscrierea participanților la aceste întâlniri se va realiza în limita locurilor disponibile.

Un aspect important, pe care vă rugăm să îl luați în considerare în ceea ce priveşte depunerea on-line, este faptul că transmiterea masivă a declarațiilor fiscale în ultima zi poate îngreuna procesul de depunere on-line.

Pentru a se evita suprasolicitarea sistemului informatic, vă rugăm să aveți în vedere că puteți depune declarația unică oricând, până la data de 31 iulie 2019″”, a transmis ANAF într-o scrisoare.