Conform documentului, sunt vizate importurile de îmbrăcăminte, încălţăminte, produse textile, legume-fructe, dulciuri, jucării, obiecte de uz casnic, produse electronice. De asemenea sunt verificate toate operaţiunile de import alte contribuabililor neplătitori de TVA, potrivit Agerpres.
          
De asemenea, în comunicat se precizează că misiunea principală a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală este reducerea evaziunii fiscale prin destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin identificarea şi investigarea fenomenelor de fraudă fiscală cu implicaţii fiscale negative semnificative asupra bugetului statului. Astfel, DGAF contribuie la îndeplinirea obiectivului strategic de creştere a gradului de conformare voluntară la declarare şi plată. 
       
Verificările din Portul Constanţa Sud – Agigea se desfăşoară cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Direcţiei Generale a Vămilor.