O nouă escrocherie pare să ia avânt în România. De data aceasta, ingeniozitatea escrocilor a facut ca însăși Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF să fie motivul pentru care contribuabilii sunt păcăliți să își dea datele personale prin sms ori e-mail, chipurile pentru a revendica o anumită sumă de bani.

Cei care au fost suficient de naivi încât să creadă că ANAF-ul nu doar ia, ci și dă bani, s-au trezit că și-au dezvăluit date personale importante, inclusiv numere de cont și PIN-urile acestora, unor necunoscuți.

În fața acestei situații, ANAf s-a făzut nevoită să publice joi un comunicat de presă prin care ”informează contribuabilii asupra unei posibile fraude care se petrece zilele acestea. Persoanele fizice recepţionează sms-uri sau email-uri, în care sunt informaţi că pot primi bani de la ANAF. Persoanele sunt sfătuite să acceseze un site, la care este disponibil un formular, în care sunt solicitate, în numele ANAF, date personale, inclusiv date ale conturilor și PIN-urile acestora”.

În plus, Agenția roagă ”contribuabilii să nu acceseze site-ul din sms-urile primite și, totodată, le reamintim că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu transmite informații nesolicitate prin sms, iar portalul oficial al instituției este www.anaf.ro!”.

SMS-urile primite de diverși contribuabili arătau așa: