Plățile trebuie să se facă până la sfârșitul lui martie 2019, dacă plata se face în acest an până în decembrie se aplică o reducere de 10%. Cei ce au spațiu virtual vor fi notificați online, iar ce nu au spațiul virtual deschis vor fi notificați pentru ultima oară în scris, a spus ministul.

Eugen Teodorovici a anunțat în repetate rânduri o restructurare financiară al cărei mecanism urma să fie finalizat în cursul lunii octombrie.

Măsura urma să fie aplicată atât companiilor private, cât și celor de stat, precum și persoanelor fizice, iar cadrul de aplicare trebuia să fie adoptat într-un act normativ, cum ar fi o ordonanță de urgență. „Pentru restanțele din ultimii cinci ani, la CAS și CASS, pe care ANAF-ul le-a lăsat să treacă, netrimițând acasă decizia de impunere, din omisiune, din alte motive, până la final de octombrie finalizăm pe cei cinci ani, ce are de dat statului și, pentru că statul nu a avut rol activ în acest sens, la fel, obligația de plată va fi martie 2019, dar, dacă plătesc mai devreme, până în decembrie, să acordăm un discount de minim 10%, 10-15%, pentru că statul a greșit, deși legea spune în termen de 60 de zile de la emitere”, declara la finele lunii septembrie Teodorovici, potrivit stiripesurse.ro.