Conform studiului Motorola Mobility Global 2010 Media Engagement Barometer, americanii şi japonezii se uită mai mult la televizor decât oricare altă naţie, 21 de ore pe săptămână. Studiul efectuat de Motorola nu cuprinde decât 13 ţări şi a fost efectuat pe un eşantion de 7.500 de oameni.
Cei de la Motorola au descoperit că, în medie, în întreaga lume telespectatorii petrec 17 ore în faţa televizorului.
Ei bine, în ţara noastră, cei care să uită la televizor stau în medie 376 de minute, adică 6 ore şi 26 minute, pe zi, conform unui studiu realizat de agenţia Initiative în exclusivitate pentru paginademedia.ro. Asta înseamnă că pe săptămână românii stau în faţa televizorului mai mult de 43 de ore, având în vedere că în weekend durata de vizionare este cu 12% mai mare
La nivel global, timpul mediu petrecut în fața televizorului este  de 3 ore și 12 minute, potrivit studiului Eurodata TV Worldwide realizat de compania Médiamétrie.
Americanii petrec, în medie, în fața televizorului 4 ore şi 40 de minute pe zi, urmaţi de cei din Orientul Mijlociu, care se uită la televizor, în medie, 4 ore și 34 de minute, și de cei din Europa, care urmăresc programele TV, în medie, 3 ore și 42 de minute.

SURSA: Motorola, paginademedia.ro