General Motors Co a anunţat că vânzările sale au crescut cu 18%, vânzările Ford Motor au crescut cu 11% în timp ce Chrysler a înregistrat o creştere a vânzărilor de 31%, cea mai bună lună august din ultimii patru ani. Vânzările Nissan Motor Co au crescut cu 19% în timp ce vânzările Volkswagen AG au crescut cu 10%.

Reprezentanţii din industria auto susţin că avansul vânzărilor arată o stabilitate încurajatoare a cererii pentru bunurile de folosinţă îndelungată, în condiţiile incertitudinilor economice.

‘În opinia noastră consumatorii sunt prudenţi, şi au dreptate să fie astfel, dar nu îşi reduc achiziţiile. Trebuie însă să ne amintim că vânzările pe care le vedem acum se află la un nivel scăzut din punct de vedere al standardelor istorice’, a declarat directorul de vânzări pentru SUA de la GM, Don Johnson.

GM estimează că la nivelul industriei auto, vânzările au înregistrat o creştere slabă în luna august comparativ cu luna iulie dacă cifrele ar fi ajustate în funcţie de factorii sezonieri.

Sursa: Agerpres